ua en ru

Тігіпко хоче привести у владу більше "важливих і цікавих" реформаторів

Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко має намір зробити все від нього залежне, щоб привести у владу важливих і цікавих людей, готових реалізовувати реформи в країні. Про це він повідомив журналістам перед початком ХІІІ з'їзду Партії регіонів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так відповідаючи на питання, чи дійсно в обмін на злиття "Сильної України" з Партією регіонів, 15 чоловік з "Сильної України" отримають посади заступників губернаторів в різних українських регіонах, Тігіпко відповів: "Це було б дуже просто і спрощено. Я все зроблю, щоб максимум цікавих людей з "Сильної України" опинилися в виконавчій владі на рівні губернатора, заступника губернатора, районних адміністрацій, міністерств, відомств і так далі. Тому що я знаю, що це сучасні і конкурентні люди, і що це реформатори за своєю суттю. Тому дуже важливо цікавих і важливих людей підтягти у владу".

За словами Тігіпка, не всі його однопартійці спочатку прихильно поставилися до ідеї об'єднання з ПР, однак тепер, коли рішення про об'єднання відбулося, "дуже важливо не втратити фокус" і реалізувати ті реформи, заради чого таке об'єднання і відбулося . "Той, хто хоче такого фокусу, той перейде, а хто ні, той буде в опозиції", - додав Тігіпко.

Нагадаємо, в ході з'їзду ПР 17 березня колишній лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко і прем'єр-міністр України, голова ПР Микола Азаров підписали політичну угоду про злиття двох партій.