ua en ru

Thomson Reuters продає свій аналітичний бізнес у сфері охорони здоров'я за 1,25 млрд дол

Компанія Thomson Reuters, яка спеціалізується на наданні інформаційно-аналітичних послуг для ЗМІ та бізнесу, продає свій аналітичний бізнес у сфері охорони здоров'я за 1,25 млрд дол. Покупцем виступила інвестиційна компанія Veritas Capital, говориться в офіційному повідомленні Thomson Reuters.

Даний підрозділ займається наданням аналітичних даних для лікарень та державних установ з метою допомогти їм зміцнити свою фінансову позицію. Операція буде завершена після схвалення регулюючих органів, очікується, що це відбудеться протягом декількох місяців.

Коментуючи висновок домовленості, глава Thomson Reuters Джим Сміт зазначив: "Після завершення продажу Thomson Reuters ще сильніше зосередиться на своїх основних підрозділах".

Компанія Thomson Reuters була утворена в 2008 р. в результаті злиття британської Reuters і канадської Thomson Financial. Штаб-квартира компанії знаходиться в Нью-Йорку, акції торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі і на біржі Торонто. Thomson Reuters займається наданням ділової інформації і володіє одним з найбільших в світі інформаційних агентств. Компанія надає тексти, фото- і відеоматеріали для різних медіа. Крім того, Thomson Reuters є провідним постачальником інформаційних терміналів для трейдерів. Thomson Reuters домінує на ринку фінансових даних з ринковою часткою близько 35%.