ua en ru

Тейшейра: Реформування системи судочинства є ключовим аспектом євроінтеграції України

Прогрес у сфері реформування системи судочинства та юстиції є фундаментальним для євроінтеграції України. Про це під час круглого столу заявив глава Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЄС буде продовжувати підтримувати реформу судочинства та юстиції в Україні. І прогрес у цій сфері є фундаментальним для євроінтеграції України. Ми і надалі будемо шукати можливість підтримувати Україну у вдосконаленні цієї системи", - заявив Тейшейра.

З його слів, ЄС вже виділив 10 млн дол. для здійснення такої реформи. "Оскільки той факт, що колишній прем'єр-міністр засуджена за статтею Кримінального кодексу ще часів СРСР, то занепокоєння широкої громадськості є політично вмотивованим... Ми сподіваємося, що нова редакція КПК буде прийнята найближчим часом, а також закони про свободу зібрань і вільні організації... Це має забезпечити нормальне функціонування судової системи, незалежність суддів та неможливість отримання і використання доказів через катування і тортури... Це ключовий аспект євроінтеграції України", - заявив Тейшейра.

Нагадаємо, що раніше сьогодні Тейшейра заявляв, що ЄС прогнозує, що прийняття нової редакції Кримінально-процесуального кодексу (КПК) України не вирішить питання щодо справи екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.