ua en ru

Тейшейра: ЄС прогнозує, що прийняття нового КПК не вирішить питання щодо справи Тимошенко

ЄС прогнозує, що прийняття нової редакції Кримінально-процесуального кодексу (КПК) України не вирішить питання щодо справи екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це під час прес-конференції заявив глава Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розуміємо ,що недостатньо ухвалення цього КПК. Є загальні недоліки системи судочинства України, тому необхідно ухвалювати інші закони. Треба говорити про зміну культури кримінального судочинства в цілому", - сказав Тейшейра.

Він підкреслив, що КПК "не вплине на ті провадження, які розпочаті в Україні... Ці кримінальні провадження (щодо Тимошенко та Луценка) регулюються чинним КПК. І я думаю, що новий кодекс на них не вплине".

При цьому глава представництва ЄС в Україні наголосив, що у Верховній Раді (ВР) були зареєстровані альтеративні проекти КПК, але вони були відхилені: "Ми знаємо, що більшість у парламенті належить до тієї ж самої політичної спільноти, так би мовити, що і Президент України".

Нагадаємо, що 13 січня 2012 р. у Верховній Раді України (ВР) зареєстрували проект Кримінально-процесуального кодексу України № 9700 від 13 січня 2012 р., ініційований Президентом України Віктором Януковичем. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.