ua en ru

Терористи підірвали два мости над залізничними коліями Донецької залізниці

Терористи підірвали два автомобільні мости над залізничними коліями Донецької залізниці, у результаті того уламки мостів впали на колії.

Терористи підірвали два автомобільні мости над залізничними коліями Донецької залізниці, у результаті того уламки мостів впали на колії. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

Згідно з повідомленням, 10 липня о 19:05 на 15 км терористі підірвали шляхопровід над залізничними коліями перегону Сіверськ - Новозолотарівка Донецької залізниці, у результаті того один із прольотів мосту впав на колію.

Крім того, у той же день 19:50 на 1100 км перегону Микитівка-Диліївка було скоєно ще один підрив шляхопроводу, через що один проліт мосту теж упав на колію.

"В обох випадках рух поїздів вказаними ділянками суттєво не змінився", - повідомили в головному управлінні перевезень.
Загалом, як повідомляється, у результаті несанкціонованих втручань у роботу залізничного транспорту в межах Південної, Донецької та Придніпровської залізниць пошкоджено 127 об'єктів інфраструктури.

Станом на 10 липня залізничники відновили 38 об'єктів інфраструктури. Інші 89 об'єктів - ділянок колії, мостів, шляхопроводів, приладів електропостачання та зв'язку - залишаються зруйнованими, а рух поїздів на деяких ділянках поки що закритий. Доступ на зазначені об'єкти обмежений через бойові дії, тож відновлювальні роботи на них не проводяться або здійснюються частково.