ua en ru

У Тернополі заборонили рекламу зі словами "Росія" та "Москва"

У Тернополі заборонили рекламу зі словами "Росія" та "Москва" Фото: Тернопіль

Демонтаж забороненої реклами необхідно провести у 10-денний термін

У Тернополі заборонили рекламу зі словами "Росія", "Москва" та "Російська Федераці", а також їх перекладів іншими мовами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Тернопільської міської ради.

Як зазначається, відповідне рішення було прийнято на черговій сесії міської ради за поданням міського голови Сергія Надала.


"Заборонити у Тернополі розміщення інформаційних вивісок, у яких використовуються слова "Росія", "Російська Федерація" та похідні від них слова або словосполучення. Керівникам, співвласникам, власникам підприємств, установ, організацій, фізичним особам-підприємцям у 10-денний термін провести оперативні заходи щодо демонтажу вивісок, оголошень, щитів, таблиць, дощок тощо, що не відповідають даному рішенню", - йдеться у тексті рішення.

Також, за пропозицією депутатів, заборонили використання і слова "Москва".

За словами мера міста, такому рішенню передувало звернення націоналістичних громадських організацій Тернополя.

"Ми отримали звернення від ряду громадських та патріотичних організацій міста Тернополя, які запропонували прийняти на сесії міської ради і заборонити використання в нашому місті рекламні оголошення, щити, таблиці, тощо, у яких використовується слово або словосполучення пов’язані з країною-агресором. Враховуючи це звернення, на сесії і було прийняте відповідне рішення", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Тернополі невідомі до смерті побили громадського активіста.