ua en ru

Теракти в Іспанії: ватажка терористичного осередку намагалися видворити з країни

Теракти в Іспанії: ватажка терористичного осередку намагалися видворити з країни Фото: теракти в Іспанії (twitter.com/roeland_roovers)

У 2015 році винуватцю терактів дали другий шанс на інтеграцію в Іспанії

Ватажка терористичного осередку, що скоїв два терористичних акта в Іспанії 17 серпня 2017 року, намагалися видворити з країни. Про це повідомляє DW.

"У березні 2015 року іспанський суд зупинив видворення з країни імама Абдельбаки ес-Сатті, якого зараз вважають главою терористичної групи в Каталонії і ідеологом теракту в Барселоні", - йдеться в повідомленні іспанських органів юстиції.

Так, у рішенні, прийнятому 2 роки тому, зазначалося, що імам "не представляє досить серйозної загрози громадському порядку". Уродженець Марокко ес-Сатті на 2015 рік мав за плечима 4 роки ув'язнення за торгівлю наркотиками, проте суддя вирішив, що імам намагався "інтегруватися в іспанське суспільство".

Наголошується, що імам, який загинув 16 серпня в результаті вибуху в одному з будинків в Альканар, де терористи готували напади, грав дві різні ролі в невеликому містечку Ріполь в Каталонії.

"Одне обличчя він показував у молитовному залі Ріполі, інше ж було радикальним", - зазначив дослідник тероризму Альберто Буено.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний вищий суд Іспанії ухвалив рішення залишити під вартою двох підозрюваних у справі про теракти в Каталонії. Мова йде про 21-річного іспанського громадянина Мухаммеда Хулі Шемляле і 27-річного марокканця Дріссе Укабіре.