ua en ru

Через теракти доходи європейських авіакомпаній в 2016 скоротилися на 2,5 млрд доларів

Через теракти доходи європейських авіакомпаній в 2016 скоротилися на 2,5 млрд доларів Фото: теракт в аеропорту Брюсселя

Однак зараз попит на авіаквитки знову зростає і повертається на колишній рівень

Теракти в Західній Європі в кінці 2015 і на початку 2016 року призвели до скорочення міжнародних повітряних перевезень європейських авіакомпаній, а доходи європейських авіакомпаній в 2016 скоротилися на 2,5 млрд доларів. Про це повідомляє Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA).

"За нашими оцінками, це призвело до скорочення виручки європейських авіакомпаній в 2016 році приблизно на 2,5 млрд доларів США. Тим не менш, на відміну від попередніх великих шокових подій, таких як 11 вересня, ефект був тільки тимчасовим".

Зазначають, що найсильніше вплинули на авіаперевезення терористичні акти в Західній Європі в кінці 2015 року і на початку 2016 року.

"Трафік впав нижче свого рівня після паризьких атак в листопаді 2015 року. Однак після цього він знову почав зростати. Але тенденція була перервана після атак у Брюсселі в березні 2016 року", - зазначають у повідомленні.

Враховуючи, що на міжнародний трафік європейських авіакомпаній припадає близько 24% світових авіаперевезень, вплив було відчутно і на глобальному рівні.

Однак зараз попит на авіаквитки знову зростає і повертається на колишній рівень. Але авіаційний трафік між Європою і Азією все ще не повернувся до обсягів до 2016 року.

Нагадаємо, Мінінфраструктури України розробляє програму підтримки внутрішніх авіаперельотів.