ua en ru

Мінінфраструктури розробляє програму підтримки внутрішніх авіаперельотів

Мінінфраструктури розробляє програму підтримки внутрішніх авіаперельотів Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

У міністерстві зібрали пропозиції від всіх авіакомпаній, крім МАУ

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Міністерство інфраструктури України працює над програмою підтримки внутрішньоукраїнських польотів. Про це повідомив міністр у интерв'ю для "РБК-Україна".

"Більше того, ми вже зібрали пропозиції від усіх авіакомпаній. Чекаємо тільки від найбільшої української авіакомпанії (МАУ, - ред.) її пропозиції. В першу чергу, ця програма буде спрямована на вирішення проблеми зі зняттям ПДВ на квитки на внутрішньоукраїнських рейсах. Ми вважаємо, що це дозволить суттєво здешевити польоти для наших громадян", - заявив Омелян.

За його словами, у програмі також будуть закладені механізми здешевлення аеропортового обслуговування. Оскільки неможливо отримати "дешевий квиток в дорогому аеропорту".

"З цією проблемою зіткнулася Туреччина. Там побудували дуже хороші аеродроми, але потім вони були приватизовані або здані в концесію. В результаті, спочатку авіаперевезення різко зросли, але потім темпи зростання істотно знизилися", - додав міністр.

Володимир Омелян не назвав термінів прийняття цієї програми, підкресливши, що на даний момент в міністерстві над нею працюють.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Омелян анонсував створення нової української авіакомпанії, яка може скласти конкуренцію МАУ.