ua en ru

Теракт в метро Петербурга: підозрюваний намагався перетнути сирійський кордон в цьому році

Теракт в метро Петербурга: підозрюваний намагався перетнути сирійський кордон в цьому році Фото: Акбаржон Джалілов

У знайомих Джалілова були знайдені елементи, які можна використати при створенні бомби

Правоохоронні органи Росії перевіряють інформацію про спробу підозрюваного в скоєнні теракту в метро Санкт-Петербурга Акбаржона Джалілова потрапити в Сирію через Туреччину. Про це повідомляє РБК.

Джерело в правоохоронних органах повідомило "Інтерфаксу", що Джалілов в лютому цього року відлетів на батьківщину до Киргизії. Звідти він перебрався до Туреччини, де спробував перейти сирійський кордон. На кордоні з Сирією Джалілов був затриманий і депортований до Росії.

"За даними видання "Фонтанка", співробітники ФСБ до ранку 6 квітня завершили відпрацювання зв'язків і минулого Джалілова і з'ясували, що він у 2014 році в'їхав на територію Росії з Туреччини. Зараз спецслужби встановлюють повний маршрут переміщень Джалілова, припускаючи, що він міг відвідати територію "Ісламської держави", - зазначають у повідомленні.

Також відзначають, що в ході обшуків у знайомих Джалілова були знайдені елементи, які можна використовувати при створенні бомби. Слідчі провели обшуки в петербурзьких квартирах кількох знайомих імовірного терориста Джалілова.

Нагадаємо, вибуховий пристрій в метро Санкт-Петербурга, за однією з версій, міг спрацювати випадково.