ua en ru

Теракт в метро Петербурга: подробиці

Теракт в метро Петербурга: подробиці Фото: Теракт в метро Петербурга

Теракт в метро Петербурга відбувся 3 квітня

Теракт в метро Санкт-Петербурга відбувся сьогодні на станції "Сінна площа", в результаті якого загинули не менше 14 осіб. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

4 квітня

Теракт в метро Петербурга: кількість постраждалих перевищила 50 людей

В результаті теракту в метро Санкт-Петербурга 3 квітня 2017 року постраждала 51 людина. Відповідні дані містяться в опублікованому управлінням Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії списку постраждалих.

"За даними Комітету з охорони здоров'я Санкт-Петербурга, публікуємо списки людей, які постраждали в результаті НС в петербурзькому метро і залишаються в лікувальних установах міста", - йдеться в повідомленні російського МНС.

Також повідомляється, що метрополітен в Санкт-Петербурзі вранці 4 квітня в повному обсязі відновив роботу після теракту.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що українців серед постраждалих немає.

Теракт в Санкт-Петербурзі: особистість смертника попередньо встановлена

Особистість смертника, який влаштував теракт в Санкт-Петербурзі, попередньо встановлена ​​- це уродженець Середньої Азії, який мав зв'язки з сирійськими бойовиками.

"Судячи з характеру тілесних ушкоджень, діяв смертник. Вибуховий пристрій був прикріплений у нього на тілі, або перебували в рюкзаку, або він тримав його навіть в руках, але на рівні живота. Про це свідчить і той факт, що у всіх, хто знаходився поблизу, характерні пошкодження саме в області живота ", - йдеться в повідомленні російських ЗМІ.

Крім того, на місці вибуху виявлено багато фрагментів останків загиблих, не тільки передбачуваного терориста.

"Його особистість попередньо встановлена. Він дійсно уродженець Середньої Азії і мав зв'язки з сирійськими бойовиками", - повідомили в правоохоронних органах.

Як зазначається, смертник стояв недалеко від дверей, ближче до середини вагона. Вибуховий пристрій, приведений в дію в метро в Санкт-Петербурзі, було аналогічно тому, яке знешкодили на станції "Площа повстання".

Служба безпеки України готова допомогти російським властям з розслідуванням теракту в метро Санкт-Петербурга. Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт.

За словами Тандіта, у СБУ є версії з приводу теракту в метро Санкт-Петербурга, проте в українських спецслужбах їх поки не коментують.

"Всі держави, які мають досвід боротьби з тероризмом, відгукнуться на будь-які заяви. Якщо потрібно буде, ми теж можемо допомогти, як і інші держави, які вже зробили заяви", - заявив Тандіт.

Теракт в метро Петербурга: кількість загиблих зросла

Теракт в метро Санкт-Петербурга привів до загибелі 14 осіб. Про це повідомила міністр охорони здоров'я Росії Вероніка Скворцова, передають російські ЗМІ.

"Сьогодні можна констатувати смерть 14 осіб: 11 на місці події і троє померли в агонізуючому стані від травм, несумісних з життям", - заявила Скворцова.

Вона також зазначила, що в стаціонарах Санкт-Петербурга знаходяться 49 постраждалих, а 13 осіб вже відпустили додому.

"На сьогоднішній день після роботи вночі на місці теракту додатково знайдено фрагменти тіл імовірно чотирьох осіб", - додала Скворцова.

3 квітня

Теракт в метро Петербурга: з підземки евакуюють людей

Теракт в Петербурзі (Російська Федерація) стався на станції метро "Сінна площа", в результаті чого є потерпілі.

За деякими даними, вибух стався у вагоні на станції метро "Садова". Однак джерела в правоохоронних органах повідомляють про вибух на станції "Сінна площа", де поки що підтверджено задимлення.

В соцмережах з'являються перші фото і відео з місця події, на яких зображено пошкоджений вагон. У вагона вибиті автоматичні двері і знесена частина протилежної стіни. Крім того, за останніми даними, станції метро "Невський проспект", "Площа Повстання" і перехід на "Маяковського" закриті на вхід і вихід.

В метрополітені офіційно підтверджують, що у вагоні метро вибухнув невстановлений предмет. Проходить евакуація пасажирів. Станції "Технологічний інститут" та "Сінна площа" закриті на вхід і вихід. Потяги слідують без зупинки.

Повідомлялось, що в результаті вибуху в метро Петербурга загинули не менше 10 осіб, також є постраждалі.

Кількість загиблих в результаті теракту в метро Санкт-Петербурга зросла до 12 осіб, передають російські ЗМІ. Відзначається, що вісім тіл були виявлені в вагоні, два - на станції і два - в тунелі.

Крім того, співробітники екстрених служб знайшли фрагменти тіл. Зараз все станції петербурзької підземки закриті на вхід і вихід.

За офіційними даними, кількість загиблих становить 9 осіб. Про це повідомив Національний антитерористичний комітет (НАК) Росії.

"Там стався вибух в одному з вагонів. Є постраждалі і жертви. Крім того, рятувальники і пожежники машини викликані на станцію "Технологічний інститут". Рух поїздів на всій гілці зупинено", - відзначило джерело в правоохоронних органах РФ.

Теракт в Петербурзі: постраждали не менше 20 осіб

У результаті теракту в метро Санкт-Петербурга постраждали щонайменше 20 осіб.

"Постраждали не менше 20 осіб, точна цифра уточнюється", - йдеться в повідомленні МНС РФ.

"Інтерфакс" з посиланням на прес-секретаря губернатора Санкт-Петербурга повідомляє, що постраждалих в результаті вибуху може бути близько 50 чоловік.

Консул України в Санкт-Петербурзі приймає оперативні заходи для з'ясування можливої наявності серед постраждалих громадян України. Про це повідомляє МЗС України.

Теракт в метро Петербурга: знайдено вибуховий пристрій

На стании петербурзького метро "Площі Повстання" було знайдено неразорвавшееся саморобний вибуховий пристрій, повідомили російські ЗМІ.

altaltaltalt

Фото: теракт в Петербурзі

"Зараз його знешкоджують. Раніше стало відомо про два вибухи на Сінній Площі і Технологічному інституті", - повідомили в ЗМІ.

Теракт в Петербурзі: версії

Теракт в метро Петербурга міг зробити шахід-смертник. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Якщо аналізувати те, як вигнуті двері вагонів, то можна припустити, що висота вибухового пристрою у момент детонації була на 80-120 см, об'єм вибухової речовини від 200 до 350 грамів. Побічно це може свідчити про смертника - вибуховий пристрій знаходився на тілі, в районі пояса. Було це саморобний вибуховий пристрій або штатний боєприпас - покаже слідство, але характерних отворів від осколків протипіхотних боєприпасів на обшивці вагона немає. Якщо судити по фотографіях і відео, опублікованими в мережі і в ЗМІ. Велика кількість крові стінах вагона також може говорити про смертника – його тіло розірвало. Кров поранених – на підлозі. А ось на стінах вагона, швидше за все, останки смертника", - сказав фахівець російських спецслужб.

Також вибух прокоментував президент Росії Володимир Путін. За його словами, розглядаються різні версії, у тому числі теракт.

Пізніше офіційно російська прокуратура кваліфікувала вибух як теракт.

Теракт в метро Петербурга: відеокамери зафіксували терориста

Відеокамери спостереження в метро Санкт-Петербурга зняли передбачуваного організатора вибуху. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Попередньо, вибуховий пристрій, начинений вражаючими елементами, було залишено в вагоні поїзда в портфелі. Бомба спрацювала в вагоні поїзда на перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут".