ua en ru

Теракт в Кабулі: посол розповів подробиці про загиблих українців

Теракт в Кабулі: посол розповів подробиці про загиблих українців Фото: місце теракту в Кабулі (El_Cooperante twitter)

4 загиблих українців працювали в авіакомпанії "Українські крила", ще двоє - в української компанії "УРГА"

Четверо загиблих українців в результаті теракту в Кабулі (Афганістан) працювали в авіакомпанії "Українські крила", ще двоє - в української компанії "УРГА" і один - в афганській компанії Kam Air. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Никитюк, передає "112".

"Згідно з наявною у нас підтвердженої інформації, в Кабулі загинуло 7 громадян України, серед них дійсно є 2 жінки. Серед загиблих є 4 співробітників авіакомпанії "Українські крила", в їх число входять 2 жінки, про яких я сказав. Ще 2 співробітників працівники української компанії "УРГА", яка базується в Кропивницького, і ще один український громадянин не працював безпосередньо за контрактом з афганської авіакомпанією Kam Air. Це ті 7 осіб, тіла яких ідентифіковані і з яким у нас підтверджена інформація", - сказав Никитюк.

Повідомляється, що на даний момент планують організувати повернення на батьківщину українців, які проживали в даному готелі і врятувалися.

"Що стосується інших громадян України, які проживали на момент здійснення теракту в готелі, вони були спочатку доставлені на базу в Кабулі. Станом на цей момент вони там не знаходяться, деякі з них повернулися у свої робочі офіси в Кабулі, деякі виїхали в готель, щоб забрати документи та особисті речі. У найближчі дні, як мене запевнили в авіакомпанії "Українські крила", буде організовано їх повернення на батьківщину рейсовими літаками", - додав Никитюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті теракту в Кабулі з готелю Intercontinental евакуювали 19 громадян України.