ua en ru

Теракт в Кабулі: з готелю евакуювали 19 українців

Теракт в Кабулі: з готелю евакуювали 19 українців Фото: місце теракту в Кабулі (El_Cooperante twitter)

Евакуйовані з Intercontinental після теракту знаходяться на одній з військових баз

В результаті теракту в Кабулі (Афганістан) з готелю Intercontinental евакуювали 19 громадян України. Про це повідомив посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Никитюк, передає ТСН.

За словами Никитюка, з готелю після теракту евакуювали 19 громадян України, які зараз знаходяться в безпеці на одній з військових баз в Кабулі. Він також зазначив, що до столиці Афганістану направили консула, який встановить точну кількість загиблих і постраждалих громадян України. Дата доставки тіл загиблих до України ще невідома.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України підтвердило загибель сімох українців в результаті теракту в Кабулі.

20 січня близько 21:00 за місцевим часом кілька бойовиків напали на готель Intercontinental, в якому, за деякими даними, проходила IT-конференція. Спочатку місцеві правоохоронці повідомили, що загинули, щонайменше, п'ятеро людей, ще шестеро отримали поранення. Серед загиблих також двоє нападників, які були ліквідовані. Пізніше стало відомо про загибель не менше 14 іноземців, зокрема громадян України.