ua en ru

Теракт у Кабулі: число загиблих журналістів зросло до 9

Теракт у Кабулі: число загиблих журналістів зросло до 9 Фото: теракт у Кабулі (twitter.com KoblerinPAK)

Раніше повідомлялося, що серед 29 загиблих було 8 журналістів

Число журналістів, які загинули внаслідок сьогоднішніх вибухів у Кабулі, зросло до дев'яти. Про це у своєму Twitter написав колишній міністр закордонних справ Швеції, співголова Європейської ради зовнішніх відносин Карл Більдт.

"Дев'ять журналістів серед 25 загиблих у новій атаці смертників в Кабулі", - відзначив він.

Зазначимо, що раніше повідомлялося, що усього жертвами терористичних атак у Кабулі стало 29 людей, серед яких - вісім журналістів.

Крім того, посол Афганістану у Великобританії Саїд Тайєб Джавад у своєму Twitter опублікував фото п'яти загиблих у теракті журналістів.

Нагадаємо, афганська редакція "Радіо Свобода" підтвердила, що двоє їх журналістів загинули внаслідок сьогоднішніх вибухів у Кабулі.

Так, у понеділок вранці, 30 квітня, в центральному районі Кабула, де розташовані штаб-квартира НАТО і низка посольств, відбулися два вибухи.​​​​​ Перший терорист-смертник був на мотоциклі. Другий вибух повинен був вразити тих, хто прибув на місце нападу, щоб допомогти жертвам першого вибуху.

Другий нападник змішався з натовпом репортерів, які кинулися на місце першої атаки, прикидаючись одним з працівників засобів масової інформації. Він підірвав вибухові речовини, перебуваючи серед журналістів. Раніше повідомлялося, що серед загиблих - фотограф Agence France-Presse Шах Мараі.