ua en ru

Теракт у Барселоні: МЗС опублікувало рекомендації українцям в Іспанії

Теракт у Барселоні: МЗС опублікувало рекомендації українцям в Іспанії Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Українцям рекомендовано неухильно дотримуватися правил перебування іноземців в Іспанії

Міністерство закордонних справ опублікувало попередження та рекомендації громадянам України у зв'язку з терактами у містах Барселона та Камбрільс (Іспанія). Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС.

"У зв'язку з загостренням безпекової ситуації в Каталонії (Королівство Іспанія) через терористичні акти, що були вчинені в містах Барселона (17.08.2017) та Камбрільс (18.08.2017), рекомендуємо громадянам України, які планують свою подорож до Іспанії, передусім до Барселони та Таррагони, і тим, які вже перебувають у цій країні, дотримуватися заходів безпеки, уникати місць масових скупчень людей, відвідування туристичних місць", - йдеться в повідомленні.

У дипломатичному відомстві також рекомендують українцям неухильно дотримуватися правил перебування іноземців в Іспанії та мати при собі оригінали паспортних документів.

"На території Іспанії найближчим часом може бути введено 5 (найвищий) рівень терористичної загрози, що передбачатиме незаплановані перевірки документів, огляд особистих речей і транспортних засобів як громадян Іспанії, так і іноземців", - повідомили в МЗС.

Там також додали, що у випадку надзвичайної ситуації, загрози життю та здоров’ю, громадянам України слід невідкладно повідомляти про це на "гарячу лінію" Генерального консульства України в Барселоні, Посольства України в Королівстві Іспанія, "гарячу лінію" поліції Барселони або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що серед загиблих і постраждалих у результаті теракту в Барселоні немає громадян України.