ua en ru

Теракт в Барселоні: у генконсульстві інформації про постраждалих українців немає

Теракт в Барселоні: у генконсульстві інформації про постраждалих українців немає Фото: теракт в Барселоні (twitter.comboppinmule)

Генконсул зазначила, що поліція такої інформації не дає

На даний момент інформації про потерпілих у ході теракту в Барселоні (Іспанія) українців немає. Про це заявила генеральний консул України в Барселоні Оксана Драмарецька, повідомляє "112 Україна".

"На даний момент інформації про постраждалих українців немає. Поліція такої інформації не дає...До нас вже звернулися громадяни, які перебували в епіцентрі подій", - повідомила вона.

Крім того, за словами Драмарецької, о 19:00 відбулася прес-конференція місцевої поліції, на якій повідомили про одного загиблого і 32 поранених, серед яких 10 у важкому стані. Разом з тим, вона додала, що за інформацією місцевих ЗМІ, жертв більше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України (МЗС) уточнює інформацію про наявність українців серед постраждалих в результаті теракту в Барселоні (Іспанія).

Водій фургона в'їхав у натовп в центрі Барселони, після чого втік з місця злочину і захопивши заручників закрився в місцевому ресторані. Поліція кваліфікувала подію як теракт. Місцева влада не рекомендує мешканцям виходити на вулицю і наближатися до району аварії, на даний момент на місці події медики надають допомогу постраждалим.