ua en ru

Темпи зростання цін ставлять під загрозу продовольчу безпеку країни, - Медведчук

Темпи зростання цін в Україні ставлять під загрозу продовольчу безпеку країни. Такої думки дотримується лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Такі темпи зниження обсягів виробництва і зростання цін змушують задуматися про продовольчу безпеку країни. Однак уряд захоплений іншим улюбленим заняттям - пошуком зовнішніх кредитів. Тут вже не до проблем АПК", - заявив політик.

Він зазначив, що "ідеологи української євроінтеграції завжди стверджували, що вітчизняний АПК недооцінений".

"А ось під їх, євроінтеграторів, чуйним керівництвом країна в рази збільшить обсяги сільгоспвиробництва. Підсумки I півріччя 2015 року свідчать про протилежне", - зазначив він.

Крім цього, Медведчук підкреслив, що закономірним результатом зниження обсягів сільгоспвиробництва стало зростання цін на сільгосппродукцію.

"Середні ціни продажу аграрної продукції сільськогосподарськими підприємствами України (крім малих) у січні - червні 2015-го збільшилися на 60% порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому, за даними офіційної статистики, ціни на продукцію тваринництва зросли на 49%, рослинництва - на 76%", - додав політик.