ua en ru

Темпи інфляції в Німеччині можуть досягти 4%, - економісти

Низка відомих економістів заявляє, що темпи інфляції в Німеччині незабаром можуть досягти 4%. Єврозону чекає тривалий період прискореного росту цін. Про це повідомляє Deutche Welle.
Офіційна статистика цього поки не підтверджує. За її даними, темпи зростання роздрібних цін у Німеччині склали в січні 2011 р. 1,9%. Таким чином, найбільш розвинута зараз економіка єврозони ще не перейшла знаковий рубіж у 2%. Але, якщо взяти єврозону в цілому, то тут рівень інфляції в 2%, проголошений Європейським центральним банком як оптимальний, вже перевищено: статистика зафіксувала в січні подорожчання життя на 2,4%.
Головний економіст найбільшого німецького кредитно-фінансового інституту Deutsche Bank Томас Майєр (Thomas Mayer) вважає, що в найближчі роки інфляція в єврозоні складе 3%, а в Німеччині, через особливо потужне економічного зростання, - 4%.
На думку головного економіста другого за величиною німецького кредитно-фінансового інституту Commerzbank Йорга Кремера зростання цін буде на рівні 3-4%, і при цьому виходить із того, що Європейському центральному банку не вдасться повернути інфляцію до обіцяного рівня в 2%.