ua en ru

TeleTRADE: Рівень безробіття у Великобританії несподівано знизився

Протягом трьох місяців до кінця серпня рівень безробіття у Великобританії несподівано знизився, показали дані Управління національної статистики, досягнувши найнижчого рівня більш ніж за рік. В цей же час було відзначено рекордне число робітників, що було викликано проведенням Олімпійських Ігор.

У відповідності з визначенням Міжнародної організації праці, рівень безробіття знизився до 7,9% в червні-серпні, в порівнянні з 8,1% в березні-травні.

Це був найнижчий рівень з березня-травня 2011 року, коли цей показник склав 7,8%. Багато економістів вважали, що рівень безробіття залишиться незмінним на рівні 8,1 відсотка.

Статистичне управління заявило, що протягом трьох місяців (з травня по липень) число безробітних скоротилося на 50 000 чоловік до рівня 2,53 млн.

Це був ще один набір вражаючих і оптимістичних даних про ринок праці, які дають надію на подальше відновлення економіки. В цей же час постійно збільшує зайнятість є сприятливою для споживчих витрат.

Кількість зайнятих зросла до рекордних 29,59 млн осіб в період з червня по серпень. Нагадаємо, що цей показник виріс на 212 000 в березні-травні, і збільшився на 510 000 в минулому році.

Повна зайнятість зросла на 88 000 до рівня 21,462 млн, у той час як неповна зайнятість збільшилася на 125 000 до 8,129 млн робітників.

У той же час кількість звернень за посібником з безробіття впало у вересні на 4 000 чоловік до рівня 1,57 млн, зафіксувавши при цьому третє послідовне зниження.

Також зауважимо, що середня заробітна плата, включаючи премії, зросла з червня по серпень на 1,7% в річному обчисленні, хоча аналітики очікували зростання лише на 1,6%. В той же час заробітна плата без урахування бонусів збільшилася на 2% за цей же період.

Тим не менш, навіть якщо економіці можливо і вдасться показати скромне зростання в найближчі місяці, цього буде недостатньо, щоб рівень безробіття не продовжував збільшуватися.

За матеріалами компанії TeleTRADE