ua en ru

Telenor попросила накласти забезпечувальні заходи на акції Vimpelcom вартістю 2,7 млрд дол

Telenor попросила англійський суд накласти забезпечувальні заходи на частину акцій, які будуть випущені в ході допемісії VimpelCom Ltd. Норвезька компанія наполягає, що має переважне право на викуп пакета акцій VimpelCom Ltd на загальну суму близько 2,7 млрд дол, пише в сьогоднішньому випуску РБК daily.

Telenor подала петицію до Комерційного суду Лондона про накладення тимчасових забезпечувальних заходів на підтримку дій Telenor в рамках арбітражного розгляду проти VimpelCom Ltd і Altimo. "Telenor просить вжити забезпечувальні заходи, які зобов'яжуть VimpelCom випустити на користь Telenor акції відповідно до її правом на переважне придбання одночасно з випуском VimpelCom акцій на користь акціонерів Wind Telecom, якщо пропоноване придбання Wind Telecom буде завершено", - йдеться в повідомленні Telenor.

Якщо арбітражна колегія погодиться що угода з Wind Telecom не є угодою зі злиття і поглинань з пов'язаними сторонами, акції будуть передані Telenor, а сума, яка складає вартість придбання цих акцій, буде передана VimpelCom. Якщо колегія визначить, що угода є угодою зі злиття і поглинань з пов'язаними сторонами, акції будуть повернуті VimpelCom для погашення.

"Відповідно до поточних умовами пропонованої угоди з Wind, для того щоб забезпечити Telenor її частку в акціонерному капіталі VimpelCom, має бути випущено близько 183,4 млн нових звичайних акцій і близько 171,8 млн нових привілейованих акцій. Відповідно до поточної ринкової вартістю звичайних акцій VimpelCom вартість придбання акцій Telenor у відповідності з її правом на переважне придбання може скласти близько 2,7 млрд дол.", - уточнила представник Telenor Ганна Іванова-Галіцина.

Аналітик UniCredit Aton Надія Голубєва вважає, що, якщо Telenor отримає можливість викупити частину додаткової емісії, це буде досить добре для міноритаріїв: "Telenor не ослабить свої позиції в капіталі компанії, що непогано з урахуванням спорів між акціонерами, а VimpelCom Ltd одержить досить значну суму готівки". Н.Голубєва вважає, що в Telenor не буде особливих проблем у залученні необхідних коштів, у випадку якщо компанія отримає дозвіл на викуп пакету.