ua en ru

Telenor не досягла згоди з Altimo щодо врегулювання спору з угодою VimpelCom з придбання Wind

Норвезька Telenor, один з двох основних акціонерів російського оператора VimpelCom Ltd., Не прийняла пропозицію іншого основного акціонера Altimo (телекомунікаційний підрозділ "Альфа-груп"), яка стосується прискореного вирішення спору навколо угоди VimpelCom з придбання Wind Telecom. Про це повідомив сьогодні представник норвезької компанії Даг Мелгаард, передає РБК з посиланням на Reuters.
Telenor заявила, що пропозиція, опубліковане сьогодні Altimo, не передбачає нічого, що виходило б за рамки чинного акціонерної угоди VimpelCom. Норвезька компанія заявила, що як і раніше буде домагатися реалізації своїх переважних прав у рамках операції VimpelCom-Wind через арбітражний процес і не має наміру відкликати свій запит про накладення забезпечувальних заходів за позовом до Altimo і VimpelCom.
За заявою Telenor, компанія не змінює своєї позиції по угоді VimpelCom з Wind: вона буде голосувати проти транзакції на зборах акціонерів VimpelCom. У тому випадку, якщо угода все-таки буде схвалена на зборах акціонерів, Telenor має намір реалізувати свої переважні права і взяти участь у додатковій емісії VimpelCom.
Раніше сьогодні Altimo запропонувала Telenor врегулювати всі питання за угодою між VimpelCom і Wind Telecom до 7 березня 2011 р., не вдаючись до забезпечувальних заходів суду. При цьому Altimo гарантувала, що в разі позитивного для Telenor рішення арбітражного суду норвезька компанія зможе реалізувати свої переважні права в рамках угоди VimpelCom щодо купівлі Wind.
Напонмім, 28 січня 2011 р. Telenor ініціювала судовий розгляд в лондонському суді у зв'язку із запропонованою угодою VimpelCom щодо купівлі компанії Wind Telecom єгипетського бізнесмена Нагіба Савіріса. Telenor не бачить "фінансового та стратегічного сенсу" в цій угоді для акціонерів VimpelCom. У рамках угоди VimpelCom планує випустити на користь акціонерів Wind 325,6 млн нових звичайних акцій і 305 млн привілейованих акцій. На таких умовах частка економічних прав Telenor в капіталі VimpelCom скоротиться до 31,7%, що голосують - до 25,01%.
Telenor вважає, що відповідно до акціонерним угодою VimpelCom користується переважними правами на викуп частини запланованої додемісії VimpelCom. Раніше норвезька компанія повідомила, що звернулася до Комерційного суду Лондона з клопотанням про накладення забезпечувальних заходів за її позовом до VimpelCom і Altimo. Telenor просить суд зобов'язати VimpelCom випустити на користь Telenor нові акції відповідно до її переважними правами одночасно з випуском нових акцій на користь акціонерів Wind Telecom, якщо угода з Wind буде завершена. Реалізація переважних прав дозволила б Telenor зберегти свою частку в VimpelCom незмінною.