ua en ru

Telenor East почала арбітражний розгляд справи проти VimpelCom Ltd і Altimo

Компанія Altimo отримала повідомлення від компанії Telenor East в тому, що остання почала арбітражний розгляд проти VimpelCom Ltd і Altimo, в якому стверджує, що володіє "переважним правом" у зв'язку з пропонованим злиттям VimpelCom Ltd і холдингом Wind Telecom S.p.A. Про це йдеться повідомленні компанії Altimo.

На думку Altimo, претензії, які затверджуються Telenor East, є необгрунтованими, і Altimo має намір оскаржувати їх. Затвердження Telenor East про те, що Wind Transaction не відноситься до Related M & A Transaction - йде врозріз з думками всіх, хто розглядають дану ситуацію, у тому числі незалежних директорів VimpelCom Ltd і декількох зовнішніх консультантів, говориться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що один з основних акціонерів VimpelCom - норвезька Telenor ASA можливо готує судовий позов проти угоди з купівлі російської компанією холдингу Wind Telecom SpA (раніше Weather Investments), що належить єгипетському мільярдерові Нагібу Савірісу.

Нагадаємо, 17 січня ц.р. наглядова рада VimpelCom Ltd. схвалив покупку компанії Wind Telecom SpA Як говорилося в повідомленні VimpelCom, 6 з 9 членів ради (троє незалежних директорів і троє представників російської Altimo) виступили на підтримку транзакції, в той час як директори від норвезької Telenor проголосували "проти".

Компанія Altimo спеціалізується на телекомунікаційних інвестиціях у Росії, СНД і Азії. Її ставки включають в себе: 44,7% акцій VimpelCom Ltd, одного з двох найбільших в Росії мобільних телефонів компанії (NYSE: VIP), 25,1% "Мегафону", третього за величиною GSM-провайдер в Росії, а 13,2 % Turkcell, найбільшого мобільного компанія Туреччини (NYSE: TKC).