ua en ru

Телеканали США відмовилися показати рекламний ролик про 100 днів Трампа

Телеканали США відмовилися показати рекламний ролик про 100 днів Трампа Фото: Дональд Трамп продовжує війну зі ЗМІ

У відеоролику журналісти з'являються у кадрі з титром "фейкові новини" на їхніх обличчях

Провідні американські телеканали CNN, ABC, CBS і NBC відмовилися випустити в прямий ефір рекламний ролик про досягнення глави держави Дональда Трампа в перші 100 днів його президентства. Про це повідомляє Associated Press.

Зазначено, що у відеоролику журналісти цих телеканалів і телеканалу MSNBC з'являються у кадрі з титром "фейкові новини" на їхніх обличчях.

"Очевидно, що для провідних ЗМІ перша поправка (до Конституції США) важлива тільки тоді, коли вона відповідає їхнім власним політичним поглядам", - заявила дружина сина Трампа - Лара Трамп, яка є консультантом адміністрації Білого дому.

За даними агентства, своєю чергою ролик повноцінно транслювали телеканали Fox News і Fox Business.

Раніше Дональд Трамп неодноразово звинувачував американські ЗМІ в поширенні фейкових новин. У середині лютого він заявив, що The New York Times і телеканали NBC, ABC, CBS, CNN є "ворогами народу".

Нагадаємо, виступаючи на прес-конференції за кілька днів до цього, Трамп також висловив думку, що недостовірні новини є перешкодою для налагодження відносин із Москвою. Він також розглядає варіант посилення покарання за наклеп у США.