ua en ru

Telegram заблокував сотні закликів до насильства у США, - Дуров

Telegram заблокував сотні закликів до насильства у США, - Дуров Фото: Павло Дуров (instagram.com/durov)

Модератори месенджера Telegram минулого тижня заблокували сотні публічних закликів до насильства у США. Адміністрація месенджера уважно стежить за ситуацією з заворушеннями в США.

Про це повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

Незважаючи на те, що в месенджері налічують лише 2% користувачів із США, адміністрація Telegram стежить за ситуацією в Америці.

"Громадянські рухи в усьому світі покладаються на Telegram, щоб відстоювати права людини, не вдаючись до заподіяння шкоди", - зазначив Дуров.

Він розповів, що команда модераторів ще на початку січня почала отримувати все більше повідомлень про публічні активності, пов'язані з США.

"Команда діяла рішуче, приймаючи більш суворі заходи щодо американських Telegram-каналів, що пропагують насильство", - повідомив Дуров.

Дуров запевнив, що адміністрація месенджера продовжує обробляти повідомлення від користувачів, а також активно видаляє контент, що закликає до насильства.

Нагадаємо, 7 січня 2021 року акаунти 45-го президента США Дональда Трампа в соціальних мережах Facebook і Instagram були заблоковані після заворушень у Вашингтоні.

Також компанія Facebook з 15 січня почала блокувати створення будь-яких заходів у безпосередній близькості від Білого дому і Капітолію США. Обмеження діятимуть до дня інавгурації Джо Байдена, 20 січня.