ua en ru

Telegram оскаржить рішення суду, який оштрафував його на 14 тисяч доларів

Telegram оскаржить рішення суду, який оштрафував його на 14 тисяч доларів Фото: Telegram (flickr.com/Desiree Catani)

Суд Москви оштрафував Telegram за відмову співпрацювати з ФСБ Росії

Власник Telegram Павло Дуров заявив, що збирається оскаржити рішення Міщанського суду Москви, який у понеділок, 16 жовтня, оштрафував месенджер на 800 тисяч рублів (14 тис. доларів). Про це йдеться в повідомленні Дурова, передає DW.

"Сьогоднішнє рішення Міщанського суду може бути оскаржено до тих пір, поки позов ФСБ не буде розглянуто суддею, знайомим з основним законом Росії - її Конституцією", - написав Дуров на своїй сторінці в соціальній мережі "Вконтакте".

За словами власника Telegram, в найближчі кілька днів він збере команду юристів, які мають "максимальний досвід у таких справах". Він також закликав зв'язатися з компанією бажаючих зайнятися цим питанням.

Пояснюючи відмову співпрацювати з ФСБ, Дуров підкреслив, що вимоги російських спецслужб неможливо реалізувати технічно. До того ж вони суперечать статті 23 конституції РФ про право на таємницю листування, телефонних розмов і поштових повідомлень.

"Прагнення ФСБ отримати доступ до особистої листуванні є спробою розширити свій вплив за рахунок конституційного права громадян", - вважає Дуров.

Нагадаємо, раніше Міщанський районний суд Москви оштрафував компанію Telegram на 800 тисяч рублів за відмову співпрацювати з Федеральною службою безпеки Росії, зокрема, передати ключі для декодування листування користувачів.