ua en ru

Тегеран не збирається зупиняти роботи по збагаченню урану

Тегеран не має наміру припиняти роботи по збагаченню урану, повідомляє агентство IRNA з посиланням на заяву одного з іранських політиків.

"В ході спільної зустрічі ми зробили акцент на продовження робіт по збагаченню", - заявив член парламентської комісії з національної безпеки і зовнішньої політики Мохаммад Хасан Асафарі за підсумками спільного засідання переговорної групи Ірану і парламентаріїв країни. Він також підкреслив, що питання збагачення урану є надзвичайно важливим для Ірану.

В ході зустрічі, яка тривала три години і завершилася напередодні, "команда перемовників і представники комісії з національної безпеки і зовнішньої політики підкреслили, що припинення робіт по збагаченню, закриття установки в Фордо, іранського важководного реактора в Араку, а також інших атомних об'єктів не розглядається", заявив Асафарі.

Чергова зустріч з представниками "шістки", тобто Великобританії, США, Росії, Франції, Німеччини та КНР з питання ядерної програми Ірану пройде в період 21-22 листопада 2013 р. у Женеві.