ua en ru

Впродовж 2017 року у ПАТ "Дніпрогаз" звільнилось близько 10% працівників

Впродовж 2017 року у ПАТ "Дніпрогаз" звільнилось близько 10% працівників Фото: газ (УНІАН)

Через низький рівень заробітної плати за 9 місяців 2017 року з компанії звільнилось близько 10% від загальної кількості працівників

ПАТ "Дніпрогаз" втрачає кадри. Через низький рівень оплати праці з компанії йдуть спеціалісти. З початку року вже звільнились 119 фахівців. Висока плинність кадрів в окремих компаніях галузі досягла 18%. Звичайною є плинність кадрів на рівні, який не перевищує 5% на рік від загальної чисельності персоналу компанії. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Дніпрогаз".

"Вакантними залишаються посади висококваліфікованих фахівців, які можуть виконувати роботи на системі газопостачання. Без них забезпечувати безаварійне функціонування газотранспортної системи Дніпра та Дніпровського району стає складніше", - коментує голова правління ПАТ "Дніпрогаз" Світлана Пікінер.

Головна причина – неконкурентна оплата праці. Сьогодні середньомісячна зарплата персоналу ПАТ "Дніпрогаз" становить 7150 грн. Водночас, середній рівень оплати праці у нафтогазовій галузі для спеціалістів з досвідом обслуговування газопроводів та їх обладнання, складає 10 тис. грн на місяць.

"Що ж стосується великих міст, де рівень оплати праці вище середнього, то тут знайти заміну фахівцям, що пішли, зараз просто неможливо", - сказав технічний директор Регіональної Газової Компанії Артем Компан.

На його думку, яку він представив у ході III Газового форуму в Києві, пом'якшити проблему можна за рахунок введення звичайної, європейської практики тарифоутворення, при якій тариф не залежить від обсягів розподілу газу - тобто використати один з варіантів плати за користування газовими мережами.

Відтік кадрів в свою чергу призводить до проблем з утриманням газопроводів в належному стані, виконанням програм по їх модернізації, а найголовніше, забезпеченням безперебійного та безаварійного газопостачання споживачів.