ua en ru

Впродовж 2017 року "Чернігівгаз" приєднав до системи газопостачання 318 об'єктів

Впродовж 2017 року "Чернігівгаз" приєднав до системи газопостачання 318 об'єктів Фото: газ (УНІАН)

На сьогодні послуга доступна всім мешканцям Чернігівського регіону

За минулий рік ПАТ "Чернігівгаз" підключило до системи газопостачання 318 об`єктів за спрощеною процедурою приєднання. Майже 78% замовлень виконано за схемою нестандартного приєднання, в результаті чого газ було підведено до 204 приватних будинків, 16 багатоповерхівок та 27 підприємств компобуту. Послугу стандартного приєднання отримав 71 замовник. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Загалом протягом року фахівці клієнтського сервісу газової компанії прийняли 358 заяв з подальшою видачею техумов, серед них - 123 на послугу зі стандартного приєднання і 235 - з нестандартного. З урахуванням минулих років укладено 460 договорів на приєднання до мереж. Найбільша кількість – 228 в Чернігові, в Прилуках – 47 та Ніжині – 38. Природним газом почали користуватися майже 1,2 тис. побутових споживачів та 27 комунально-побутових підприємств.

Новий порядок приєднання до газових мереж, який почав діяти в Україні в 2013 році, значно спростив та скоротив строки підключення до газової мережі, при цьому мінімізувавши витрати споживачів. На сьогодні послуга доступна всім мешканцям Чернігівського регіону. В кожній філії ПАТ "Чернігівгаз" по цьому напрямку працюють менеджери по роботі з клієнтами.

"Принцип роботи клієнтського сервісу - допомогти замовнику в максимально короткий термін підвести газ. Тобто, людині не потрібно перейматися окремим етапами газифікації і ходити по кабінетах для збору підписів та отримання дозволів. Достатньо подати заяву до Центру обслуговування клієнтів, заповнити опитувальний лист та укласти договір. Подальший процес координується нашими менеджерами" - поінформував начальник Управління клієнтського сервісу Дмитро Лахтіонов.

З 1 січня 2018 року Постановою від 28.12.2017 р. № 1590 Нацкомісія затвердила нові граничні рівні плати за стандартне приєднання в розрізі кожного регіону України. Зокрема, для Чернігівської області в залежності від типорозміру лічильника і місцевості, суми коливаються від 12,2 тис. гривень до 17,9 тис. гривень з ПДВ.

Із затвердженням Кодексу газорозподільних мереж процедура приєднання набула деяких змін. Так, за умови відсутності зауважень в документації на стандартне приєднання, газорозподільна компанія повинна впродовж 10 робочих днів від дня реєстрації заяви видати замовнику дозвіл, проекти договорів, техумов, та відповідні рахунки. Для виконання комплексу робіт зі стандартного приєднання об`єкта чи земельної ділянки, замість 90 днів законодавство визначило тримісячний строк, і т.і.