ua en ru

Протягом 2016 року в Чернігівській області зафіксовано понад 750 крадіжок газу

Протягом 2016 року в Чернігівській області зафіксовано понад 750 крадіжок газу Протягом 2016 року в Чернігівській області зафіксовано понад 750 крадіжок газу

З початку року фахівці ПАТ "Чернігівгаз" зафіксували понад 750 порушень, пов'язаних з несанкціонованим споживанням газу, в результаті чого підприємству було завдано збитків майже 665 тис грн. З них вже відшкодовано 223,6 тис грн, повідомляє прес-служба компанії.

"Зриваючи пломби або самовільно врізаючись в газопровід, крім додаткових фінансових витрат, які в десятки разів перевищують легальне споживання, порушники закладають на території своїх дворів справжню "бомбу сповільненої дії", - розповідає директор з безпеки "Чернігівгазу" Сергій Лещенко.

Наголошується, що систематичні перевірки щодо виявлення та недопущення крадіжок газу є одним з найважливіших напрямків роботи газорозподільної компанії.

"У нас є кілька законних способів впливу на газових злодіїв. Безумовно, відразу припиняється подача газу. Якщо порушник визнає провину і платить компанії завдані збитки, ми можемо обійтися і без подачі в суд. Якщо ж людина своєї провини не визнає, питання стягнення вирішується в судовому порядку. В окремих випадках, що також залежить від вартості вкраденого газу, споживач може бути притягнутий до кримінальної відповідальності", - повідомив Сергій Лещенко.

На сьогодні по Чернігівській області в судовому провадженні знаходяться справи щодо стягнення збитків за несанкціонований відбір газу різними категоріями споживачів на суму понад 5 млн грн.