ua en ru

Тайваньська China Airlines приєднується до авіаційного альянсу SkyTeam

Тайваньська авіакомпанія China Airlines приєднається до одного з найбільших в світі авіаційних альянсів SkyTeam Airline Alliance. Як повідомляється, з сьогоднішнього дня тайваньський авіаперевізник офіційно починає процес приєднання до групи, який планується завершити до середини 2011 р. Про це повідомляється в поширених сьогодні матеріалах найбільшого європейського авіаперевізника Air France-KLM Group, що також входить до складу альянсу, повідомляє РБК.
На думку керівництва SkyTeam, приєднання China Airlines до альянсу підсилить позиції групи компаній в Азіатсько-тихоокеанському регіоні, що представляє значний інтерес завдяки швидким темпам економічного зростання. Разом з тим після вступу компанії в SkyTeam у альянсу з'явиться додатковий хаб в Азіатському регіоні, в якому також стане можливим проводити технічне обслуговування літаків авіакомпаній - членів альянсу.
В той же час в China Airlines відзначили, що приєднання до SkyTeam відповідає довгостроковій стратегії компанії, оскільки тайваньський авіаперевізник співробітничав з альянсом впродовж довгого часу. Разом з тим в компанії відзначили, що у складі SkyTeam China Airlines прагнутиме зміцнювати і підвищувати свій рівень конкурентоспроможності на міжнародному ринку авіаперевезень.
Варто зазначити, що приєднання тайваньської China Airlines до SkyTeam почалося незабаром після того, як один з найбільших авіаперевізників Китаю China Eastern Airlines також ухвалив рішення вступити до альянсу.
China Airlines є провідним авіаперевізником Тайваню. Штаб-квартира компанії розташована в столиці острівної держави - м. Тайбей.
SkyTeam є одним з найбільших альянсів авіакомпаній в світі, щорічно обслуговуючи до 385 млн пасажирів. Літаки компаній, що входять до складу альянсу, щодня здійснюють понад 12,5 тис. рейсів по 898 напрямам в 169 держав. Членами альянсу є 13 компаній, включаючи одного з провідних російських авіаперевізників "Аерофлот - російські авіалінії", французьку Air France, італійську Alitalia і американську Delta Air Lines. У 2010 р. SkyTeam відзначає своє десятиліття.