ua en ru

Тарута: українці повинні знати, на що витрачаються грантові кошти

Тарута: українці повинні знати, на що витрачаються грантові кошти Фото: Сергій Тарута (facebook.com/osnovaparty)

За словами нардепа, в питанні прозорості виділення та використання грантів вже давно потрібно було навести порядок

Ситуація з декларуванням доходів антикорупційних активістів напружена самою української владою, вона не відноситься до першочергових проблем суспільства. Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута.

На його думку, ситуацію потрібно вирішити, запровадивши процедуру декларування з 1 січня 2019 року і зробивши більш прозорим процес виділення та використання грантів.

"Влада сама погіршила ситуацію з декларуванням доходів антикорупційних активістів. Для того, щоб цю тему винести в парламент і спокійно розглянути її було півроку, але рішення відтягували до останнього моменту. Цією проблемою відволікають увагу від інших важливих законопроектів, які реально можуть покращити життя українців. Я вважаю, що гостроту цієї проблеми потрібно зняти, проголосувавши за введення електронного декларування з 1 січня 2019 року", – зазначив Тарута.

За словами нардепа, в питанні прозорості виділення та використання грантів вже давно потрібно було навести порядок.

"Я виступаю за те, щоб всі платили податки і показували свої доходи, і щоб українці знали, кому йдуть грантові кошти і на що вони витрачаються, які законопроекти в результаті готуються за допомогою цих грантів. Це дасть більшу прозорість процесу і розуміння суспільства", – підкреслив Тарута.

Нагадаємо, розгляд нового законопроекту про скасування електронного декларування для громадських активістів може відбутися на наступному сесійному тижні.