ua en ru

Тарифи на проїзд в автотранспорті Києва встановлюватиме КМДА

Тарифи на проїзд в автотранспорті Києва встановлюватиме КМДА Фото: засідання Київради

Таке рішення сьогодні прийняла Київрада

Київська міська рада сьогодні, 8 жовтня, на пленарному засіданні прийняла рішення про встановлення повноважень виконавчого органу Київради (КМДА) щодо регулювання цін (тарифів) на соціально значущі послуги автомобільного транспорту. Про це повідомили у прес-службі Київради.

Згідно з рішенням, встановлено, що соціально значущими послугами автомобільного транспорту є послуги з перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування, на яких здійснюється перевезення у звичайному режимі руху.

Як зазначається, прийняття даного рішення дозволить КМДА встановлювати тарифи на послуги міського автотранспорту з перевезення пасажирів з урахуванням методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 17 листопада 2009 р.

"Це дозволить задовольнити соціальні потреби, реалізувати гарантії держави щодо пільгових умов користування громадським транспортом і виконання органом місцевого самоврядування покладених на нього законодавством України обов'язків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці травня ц.р. Київрада підтримала збереження права на безкоштовний проїзд у міському транспорті для пільгових категорій населення.