ua en ru

У Києві будуть безкоштовно користуватися міським транспортом

У Києві будуть безкоштовно користуватися міським транспортом Фото: транспорт Києва

Влада Києва бере на себе зобов'язання зберегти пільги на проїзд

Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала збереження права на безкоштовний проїзд у міському транспорті для пільгових категорій населення. Про це йдеться в повідомленні Інформаційного порталу київської міської влади в Facebook.

"Пенсіонери, інваліди всіх категорій, чорнобильці та громадяни інших пільгових категорій будуть і надалі безкоштовно користуватися метро і наземним міським транспортом. У вівторок, 26 травня постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила зміни в міську цільову програму "Турбота. Назустріч киянам". Завтра це рішення буде винесено на голосування в Київраді", - зазначив голова комісії, співголова фракції "УДАР-Солідарність" Андрій Странніков.

Повідомляється, що, незважаючи на постанову Кабміну, згідно з яким з 1 червня скасовуються пільги на проїзд багатьом категоріям населення, київська влада бере на себе зобов'язання зберегти ці пільги для пенсіонерів, інвалідів 3 групи, учасників війни, членів сім'ї ветеранів війни, громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, трудові заслуги, для осіб, які доглядають за інвалідами.

Крім того, пільги залишаються у учнів загальноосвітніх шкіл, батьків багатодітних сімей, соціальних працівників, патронажних сестер.

Також, київська влада надасть право безкоштовного проїзду взятим на облік в Києві особам, внутрішньо переміщеним з тимчасово окупованих територій, зони АТО і населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, що відносяться до вищевказаних категорій громадян.

Пенсіонери та інваліди їздитимуть безкоштовно у міському транспорті Вчора на засіданні постійної комісії Київської мі...

Posted by Інформаційний портал Київської міської влади on 27 Май 2015 г.

Нагадаємо, КМДА забезпечить безкоштовним проїздом тимчасово перебувають в Києві учасників АТО.