ua en ru

Танкер з іранською нафтою після зіткнення може горіти ще місяць

Танкер з іранською нафтою після зіткнення може горіти ще місяць Фото: нафта (Statoil.com)

Рятувальники продовжують пошуки 31 моряка

Танкер, що перевозив іранську нафту і зіткнувся з китайським вантажним кораблем в Східно-Китайському морі, може горіти ще місяць. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, рятувальні судна, незважаючи на вітер, високі хвилі і отруйні випари, продовжують пошуки 31 моряка на тлі побоювань, що корабель може вибухнути або затонути.

"Ми вважаємо, що полум'я горітиме два тижні або місяць, враховуючи попередні випадки аварій нафтових танків", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 січня, танкер, який перевозив іранську нафту і зіткнувся з китайським вантажним кораблем, продовжує горіти.

Танкер, зареєстрований в Панамі, виходив з Ірану в Південну Корею, перевозив 136 тис. тонн конденсату, надлегку нафту. Це еквівалентно трохи менше одного млн барелів, що становить близько 60 млн доларів США, виходячи із світових цін на сиру нафту.

Так, 6 січня біля східного узбережжя Китаю нафтовий танкер зіткнувся з вантажним судном, 32 члена екіпажу танкера пропали безвісти. Зареєстрований в Панамі нафтовий танкер, на борту якого були 32 члена екіпажу, після зіткнення з вантажним судном з Гонконгу загорівся.