ua en ru

Танкер з іранською нафтою після зіткнення в Східно-Китайському морі продовжує горіти

Танкер з іранською нафтою після зіткнення в Східно-Китайському морі продовжує горіти Фото: Китай (commons.wikimedia.org)

Поки невідомо, чи був врятований хтось із 32 членів екіпажу танкера

У понеділок вранці, 8 січня, танкер, що перевозив іранську нафту і зіткнувся з китайським вантажним кораблем в Східно-Китайському морі, все ще продовжує горіти. Про це повідомив офіційний представник берегової охорони Південної Кореї, передає агентство Reuters.

Поки невідомо, чи був врятований хтось із 32 членів екіпажу танкера, сказав чиновник, який відмовився назвати своє ім'я, оскільки йому не дозволялося розмовляти зі ЗМІ.

Танкер, зареєстрований в Панамі, виходив з Ірану в Південну Корею, перевозив 136 тис. тонн конденсату, надлегку нафту. Це еквівалентно трохи менше одного млн барелів, що становить близько 60 млн доларів США, виходячи із світових цін на сиру нафту.

Нагадаємо, 6 січня біля східного узбережжя Китаю нафтовий танкер зіткнувся з вантажним судном, 32 члена екіпажу танкера пропали безвісти. Згідно з інформацією телеканалу CGTN, зіткнення сталося близько 20:00 за місцевим часом. Зареєстрований в Панамі нафтовий танкер, на борту якого були 32 члена екіпажу, після зіткнення з вантажним судном з Гонконгу загорівся. Відзначається, що всіх, хто перебував на вантажному судні (21 член екіпажу) вдалося врятувати.