ua en ru

Справа Тамразова: прокуратура вимагає свідчень проти екс-міністрів енергетики

Справа Тамразова: прокуратура вимагає свідчень проти екс-міністрів енергетики Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

Захист Тамразова заявляє, що у прокуратури недостатньо доказів

Прокуратура у справі керівника онлайн видання INSIDER, колишнього першого заступника директора "Укргазвидобування" Олексія Тамразова вимагає свідчень проти екс-міністрів енергетики і екс-голови "Укргазвидобування" часів Віктора Януковича. Про це заявив Тамразов, передає кореспондент РБК-Україна.

Йдеться про колишніх міністрів енергетики Юрія Бойка і Едуарда Ставицького, а також колишнього керівника Тамразова, екс-глави "Укргазвидобування" Юрія Борисова.

Тамразов зазначив, що про це йому розповідали співробітники прокуратури.

"Прокуратура в кого завгодно вимагає свідчення колишніх міністрів енергетики і мого колишнього керівника", - підкреслив він.

Крім того, Тамразов заявив, що у справі немає жодних свідчень проти нього, крім "допиту невідомої людини за день до затримання, яка навела вигадані факти". Нібито про це Тамразов розповідав прокурору Кулику. При цьому Тамразов сказав, що під час розмови з прокурором не називав жодних прізвищ.

Сторона захисту Тамразова проти цієї людини готується подати заяву за неправдиві свідчення.

Додамо, що прокурор у справі Тамразова - Адріан Лупу - в залі Печерського районного суду Києва заявив, що Тамразов виводив на власні рахунки з легальних і нелегальних бізнесів щомісяця по 30-40 млн доларів з 2014 року. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Сам Тамразов це заперечував, про що він розповів в ході судового засідання.

"Ці кошти, які я нібито виводив щомісяця, по 30-40 мільйонів доларів США, то жодних доказів тут бути не може", - сказав він.

Нагадаємо, прокурор Адріан Лупу по справі Олексія Тамразова в Печерському районному суді Києва 23 серпня повідомив деталі щодо інкримінованих керівнику онлайн-видання Insider злочинів.

Зазначимо, у середу, 22 серпня, адвокат Тамразова Віталій Коломієць повідомив, що Генпрокуратура пропонує взяти під варту власника онлайн-видання Insider Олексія Тамразова з заставою в 500 мільйонів гривень.

Додамо, що, за даними прокуратури, Тамразов підозрюється в створенні злочинної організації, а також у заволодінні майном. У березні 2010 року екс-президент України Віктор Янукович організував злочинну організацію проти державної власності. Янукович залучив до її участі Пшонку, Захарченка, Клименка та інших. Тамразов був призначений на посаду першого заступника директора "Укргазвидобування".