ua en ru

Тамразова пропонують арештувати із заставою 500 млн гривень

Тамразова пропонують арештувати із заставою 500 млн гривень Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

Власникові онлайн-видання Insider інкримінують, що при проведенні газових аукціонів на користь Курченка він отримав частину вигоди для себе

Генпрокуратура пропонує взяти під варту власника онлайн-видання Insider Олексія Тамразова із заставою 500 мільйонів гривень. Відповідне клопотання у справі заттримання він отримав о 22:00 у середу, 22 серпня, повідомив його адвокат Віталій Коломієць, передає Insider.

Адвокат зазначив, що о 21:30 в ізоляторі тимчасового утримання вимикають світло, і його підзахисний не матиме змоги читати матеріали справи у 6 томах.

Зауважимо, це найбільша сума застави з усіх фігурантів справи, і взагалі яку коли-небудь призначали в Україні.

Тамразову інкримінують, що при проведенні газових аукціонів на користь Курченка він отримав частину вигоди для себе.

"За участь у вчиненні вищевказаного злочину колишній перший заступник голови ПАТ "Укргазвидобування" та інша особа, як керівники ПАТ "Укргазвидобування" отримали частину незаконного прибутку від реалізації привласненого скрапленого газу цього державного підприємства у розмірі 50 відсотків, а саме у сумі понад 577 млн грн, які легалізували через підконтрольні підприємства, у тому числі - ТОВ "Західна нафтогазова компанія", Ashburg Ventures Corporation (Панама) та інші, якими розпорядилися на власний розсуд", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Відзначимо, Тамразову призначили найбільшу суму застави з усіх фігурантів справи, і взагалі яку коли-небудь призначали в Україні.

Нагадаємо, 21 серпня співробітники Генеральної прокуратури України повторно затримали власника онлайн-видання Insider Олексія Тамразова в рамках справи про підконтрольну екс-президенту Віктору Януковичу злочинну організацію.

Раніше Тамразов був затриманий нібито за дачу хабара керівнику департаменту ГПУ Костянтину Кулику. Зі слів генпрокурора Юрія Луценка, він нібито намагався передати 200 тис. доларів за сприяння у знятті арешту з майна.