ua en ru

Справа Тамразова: прокурор пояснив деталі

Справа Тамразова: прокурор пояснив деталі Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

Тамразов підозрюється у створенні злочинної організації

Прокурор Адріан Лупу по справі щодо Олексія Тамразова у Печерському районному суді Києва розказав деталі стосовно інкримінованих керівнику онлайн-видання Insider злочинів. Про це прокурор заявив у залі суду.

"Тамразов підозрюється у створенні злочинної організації, а також у заволодінні майном. У березні 2010 року Янукович організував злочинну організацію проти державної власності. Янукович залучив до її участі Пшонку, Захарченка, Клименка та інших", - повідомив прокурор.

За його словами, Янукович сприяв призначенню осіб у вищих органах державної влади.

"Курченко, маскуючи діяльність організації під діяльність корпорації, визначив умовну назву для цих корпорацій. Курченко організував виплату кожному учаснику злочинної організації. Учасники організації придбали понад 400 підприємств. Азаров, Арбузов та інші керівники злочинної організації приховували мотиви діяльності організації. Вони спричинили державі збитків на 2 млрд гривень", - додав прокурор.

Він зазначив, що до участі організації було залучено низку осіб, в тому числі і Тамразова.

"Його було призначено на посаду першого заступника директора "Укргазвидобування". Тамразов мав повноваження... Маючи керівну посаду, виконував організаційні функції. Учасники сконцентрували безперешкодний доступ підприємств до участі в аукціонах. Фактично підконтрольні злочинній організації 12 підприємств реалізовували більшу частину газу. На даний час злочинна організація продовжує діяльність на території України та РФ", - додав він.

Нагадаємо, 10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави 3 млн гривень. 13 серпня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

21 серпня співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) повторно затримали Тамразова. ГПУ пропонує взяти його під варту із заставою в 500 мільйонів гривень.