ua en ru

Таліби захопили район на півночі Афганістану

Таліби захопили район на півночі Афганістану Фото: таліби (Paula Bronstein/Getty Images)

Про кількість жертв під час боїв не повідомляється

На півночі Афганістану бойовики руху "Талібан" захопили один з районів провінції Джаузджан. Про це повідомляє телеканал Tolo News з посиланням на чиновників.

Місцеві чиновники підтвердили, що район Хам Ааб провінції Джаузджан потрапив під контроль "Талібану" після запеклих зіткнень.

Про кількість жертв під час боїв не повідомляється.

Зазначимо, що в Афганістані останнім часом значно активізувалося радикальний ісламістський рух "Талібан". Уряд в Кабулі і війська НАТО намагаються змусити талібів сісти за стіл переговорів.

Крім того, в Афганістані зросла активність терористичного угруповання "Ісламська держава", яке взяла на себе відповідальність за низку терактів.

Нагадаємо, 9 серпня бойовики угруповання "Талібан" зупинило три автобуси на дорозі біля району Хан-Абад на півночі Афганістану і захопило понад 170 пасажирів у заручники.

За даними місцевої поліції, пасажири були з провінції Бадахшан і Тахар, вони прямували в столицю Кабул. На момент дтп в автобусі перебувало близько 170 чоловік. За попередніми даними, пасажирів відвезли в село Нікпе.

7 вересня міністр оборони Сполучених Штатів Джеймс Маттіс прибув в Афганістан з неоголошеним візитом, де планує зустрітися з президентом країни.

Відомо, що Мэттис має намір провести зустріч з генералом Скоттом Міллером, який нещодавно взяв на себе командування місією НАТО в Афганістані.