ua en ru

"Талібан" оголосив про початок весняного наступу в Афганістані

"Талібан" оголосив про початок весняного наступу в Афганістані Фото: таліби

В цьому році наступ називається "Операція Мансурі"

Терористи ісламістського руху "Талібан" 28 квітня 2017 року оголосили про початок свого традиційного весняного наступу і нападів на об'єкти західної коаліції та афганських сил безпеки. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Талібан" в даний момент контролює більше половини території країни", - заявив представник бойовиків Забіулла Муджахід в поширеному повідомленні електронної пошти, посилаючись в тому числі на лютневу доповідь США, в якій сказано, що уряд Афганістану контролює лише 52% з 407 районів країни.

Згідно з інформацією видання, наступ цього року називається "Операція Мансурі" - на честь убитого в 2016 році ударом американського безпілотника лідера талібів.

За словами представника терористів, ця операція буде відрізнятися від попередніх і буде проводитися з подвійним - політичним і військовим підходом.

Згідно заяви Муджахида це означає, що таліби почнуть інституційний розвиток в районах, що знаходяться під їхнім контролем, встановлюючи "механізми соціальної справедливості і розвитку".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті нападу терористів ісламістського руху "Талібан" на військову базу в місті Мазарі-Шаріф на півночі Афганістані загинули 150 осіб, близько 160 отримали поранення.