ua en ru

Немає такого поняття "криза в Україні", є російсько-український конфлікт, - Ващиковський

Немає такого поняття "криза в Україні", є російсько-український конфлікт, - Ващиковський Фото: Вітольд Ващиковський (mfa.gov.pl)

Польща має намір внести свою лепту до розв'язання російсько-українського конфлікту

Польща має намір внести свою лепту до розв'язання російсько-українського конфлікту, причому поняття "криза в Україні" відкидається польською стороною. Про це в інтерв'ю російському виданню "Комерсант" повідомив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

"Немає такого поняття "криза в Україні". Є російсько-український конфлікт, викликаний Росією. І ми будемо прагнути внести свою лепту до його розв'язання. Але, звичайно, ми не збираємося щось робити самі по собі: все залежить від готовності Росії та України реалізовувати мінські домовленості, а також від учасників нормандського формату", - заявив Ващиковський.

Він також зазначив, що ситуація на Донбасі виглядає як заморожений конфлікт.

"Але ми воліємо говорити про конфлікт низької інтенсивності. За даними СММ ОБСЄ, там щодня продовжують гинути люди, стрілянина відновлюється по кілька разів на день...Іронія полягає в тому, що моніторингова місія не має права вказувати, з якого боку стріляли. Але, за нашими даними, основні обстріли ведуться з боку сепаратистів, підтримуваних Росією", - додав Ващиковський.

Нагадаємо, раніше глава польського МЗС заявив, що Польща чекає відповіді України на пропозиції по історичному примиренню.

"Правда, за вісім місяців я так нічого і не почув від мого колеги і друга Павла (Клімкіна, - ред.)", - зазначив Ващиковський.