ua en ru

У Таджикистані почалося розслідування аварії, що спричинила відключення електрики

У Таджикистані почалося розслідування аварії, що спричинила відключення електрики Фото: енергетичний холидинг Таджикистану "Барки точик"

Для розслідування причин аварії створена спеціальна комісія

Керівництво державного енергетичного холидинга Таджикистану "Барки точик" почало офіційне розслідування причин відключення в п'ятницю електрики по всій країні. Про це заявив прес-секретар енергохолдингу Нозирджон Йодгорі, повідомляє "Интекрфакс".

Для розслідування причин аварії створена спеціальна комісія.

"28 жовтня о 18:29 у результаті позаштатної ситуації в енергетичній системі країни і автоматичного включення протиаварійної релейного захисту була припинена подача енергопостачання практично по всій території Таджикистану. Світло було тільки в Гірничо-Бадахшанській автономній області", - повідомив він.

Він також зазначив, що поетапне відновлення подачі електроенергії було відновлено в результаті почергового перезапуску агрегатів гідроелектростанцій і високовольтних ліній електропередачі.

На даний момент енергосистема Таджикистану працює в штатному режимі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті аварії на енергетичній системі Таджикистану було знеструмлено 90% території країни.