ua en ru

Таджикистан вважає неприйнятним введення візового режиму із Росією

Ідея віз з РФ є неприйнятною для Таджикистану. Країна не розглядає можливість віз з розмістившею у нього військову базу Росією, сказав інформаційному агентству Reuters високопоставлений чиновник МЗС Таджикистану у відповідь на ідею, яка знайшла популярність у російських виборців і може призвести до політичної дестабілізації у країнах Середньої Азії.

Координаційна рада російської опозиції, куди входить найвідоміший критик Кремля Олексій Навальний, в лютому закликав до скасування безвізового режиму, назвавши його перешкодою інтеграції з Європою. У той же день ідею підтримав мільярдер Михайло Прохоров.

Джерело в МЗС Таджикистану прокоментував це так: "На те вона й опозиція, щоб займатися популізмом. Ніяких офіційних розмов на тему введення візового режиму між Таджикистаном і Російською Федерацією ніколи не велося і не ведеться. Наш рівень взаємин - стратегічне партнерство - навіть не можна припускати, що між нашими державами буде коли-небудь введений візовий режим ", - сказав він Рейтер.

Але критики кажуть, що влада погано допомагають мігрантам з колишніх радянських республік асимілюватися в Росії, що породжує соціальну напругу. "Замкнуті громади мігрантів не інтегруються в російське суспільство, між громадянами Росії та мігрантами виникає економічний, культурний, мовний та релігійний бар'єр", - йдеться в заяві Координаційної ради опозиції.

Читайте також: Росія не розраховує на скасування візового режиму з ЄС до 2014 р.