ua en ru

Сюмар: коаліцію можуть сформувати фракції БПП і НФ за рахунок їх розширення

Сюмар: коаліцію можуть сформувати фракції БПП і НФ за рахунок їх розширення Фото: Вікторія Сюмар розповіла про варіант коаліції з двох фракцій

Дві фракції можуть створити коаліцію, якщо їх склад поповнять позафракційні нардепи

Коаліцію у Верховній Раді України можуть сформувати фракції "Блок Петра Порошенко" і "Народних фронт" за рахунок їх розширення. Про це повідомила заступник голови фракції НФ Вікторія Сюмар, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це не ідеальний варіант, але він цілком можливий. Якщо сьогодні позафракційні депутати вирішать вступити у фракцію БПП, ... то, звичайно, тоді у нас номінально буде 226", - зазначила Сюмар.

Вона також зазначила, що "Народний фронт" ще не розглядав такий варіант, але припустила, що якщо коаліцію сформують дві фракції, то всі рішення важко буде приймати.

Зазначимо, сьогодні після завершення переговорів із формування коаліції джерела РБК-Україна в БПП підтвердили тезу про можливе формування нової коаліції у складі БПП і НФ у разі входження в них позафракційних депутатів.

"Я б не виключала продовження переговорів як з "Батьківщиною", так і з Олегом Ляшком. Найбільше здивування для мене - це позиція фракції "Самопоміч". Треба розуміти, що ситуація в країні критична і "ні" чимось треба обґрунтовувати. Може тому, що я вважаю цю фракцію найкращою фракцією в коаліції", - додала Сюмар.

Нагадаємо, БПП, НФ і "Батьківщина" створять робочу групу з напрацювання 20 ключових законопроектів.