ua en ru

Ситнику загрожує кримінальна відповідальність, - Луценко

Ситнику загрожує кримінальна відповідальність, - Луценко Фото: Артем Ситник (twitter.com/nab_ukr)

Ситник може понести відповідальність на порушення правил роботи НАБУ

Директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику загрожує кримінальна відповідальність за порушення правил роботи відомства. Про це сьогодні під час звіту у Верховній Раді заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кримінальна відповідальність за вже допущені помилки обов'язково буде, в першу чергу, керівника відомства, який згідно із законом має повноваження і зобов'язаний відповідати за дотримання всіх правил", - заявив Луценко.

Він також запропонував профільному комітету Ради скорегувати закон про НАБУ і передбачити набір всіх співробітників бюро за відкритим конкурсом. Крім того, він запропонував НАБУ зареєструвати в СБУ усі прослуховуючі пристрої і забезпечити обмін інформацією зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою про хід слідчих дій.

"Молодий керівник молодого підрозділу, на жаль, не впорався з дотриманням чинного законодавства у своїй діяльності і замість того, щоб визнати помилки, сісти за стіл і, можливо, змінити законодавство, можливо, змінити свою практику, кличе на допомогу старших товаришів (з США - ред.)", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівники НАБУ і САП відмовилися перервати візит до Вашингтона на прохання Луценка.