ua en ru

Глави НАБУ і САП відмовилися перервати візит до Вашингтона на прохання Луценка

Глави НАБУ і САП відмовилися перервати візит до Вашингтона на прохання Луценка Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

Глави відомств послалися на ряд запланованих зустрічей з представниками ФБР та Держдепартаменту

Голова Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник та Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький відмовилися перервати візит у Вашингтон (США) на прохання генпрокурора Юрія Луценка. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"У мене на середу і четвер заздалегідь заплановані дуже важливі зустрічі з керівництвом правоохоронних і державних органів США. Серед них - керівництво ФБР, Держдепу, також керівник Світового банку. Тому виконувати спонтанні примхи генпрокурора не збираюся, але, звичайно, буду дивитися по ситуації і при необхідності буду робити все, щоб скоріше повернутися в Україну", - заявив Ситник.

У свою чергу, Холодницький зазначив, що буде перебувати в США до 12 грудня 2017 року. Він підкреслив, що на ці дати організовано ряд зустрічей.

"Я не можу просто взяти і повідомити колегам із ФБР, Держдепу, сенаторам і конгресменам, що зустрічі переносяться або скасовуються, оскільки у них також є графік. Ці зустрічі готувалися місяцями, їхня відміна була б шкідливою для корупційних органів України та держави в цілому", - резюмував Холодницький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Юрій Луценко попросив викликати до Верховної Ради для звітування щодо конфлікту між правоохоронними відомствами глав НАБУ і САП. Про це генпрокурор заявив на виступі в парламенті вчора, 5 грудня 2017 року.

"Мені здається, що обговорювати конфлікт треба з усіма першими особами, які представляють ГПУ, СБУ, НАБУ і САП. Просив би спікера Ради направити таку телеграму, щоб завтра бачити на трибуні тих, хто починає цю, з моєї точки зору, війну", - заявив Луценко.