ua en ru

Ситник поскаржився на бездіяльність аудиторів НАБУ

Ситник поскаржився на бездіяльність аудиторів НАБУ Фото: Артем Ситник (Віталій Носач, РБК-Україна)

За словами Ситника, аудиторська комісія не працює

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник поскаржився на бездіяльність аудиторів НАБУ. Про це в ефірі "UA:Перший" повідомив Ситник.

"Коли вибирали третього аудитора від парламенту, і президент призначив аудитора за своєю квотою, я думав, що це швидко буде проведено... За три місяці жодного дзвінка або звернення, взагалі нічого не було. Тобто, 1,5 року тривала епопея з обрання аудитора з боку парламенту, а тепер комісія нібито є, але вона не працює, і ми тільки чуємо заяви, що ми будемо міняти закон і т. д.", - розповів Ситник.

Нагадаємо, 11 липня Кабінет міністрів України перепризначив Михайла Буроменського аудитором НАБУ від уряду. У червні Верховна рада обрала українського правознавця-міжнародника Володимира Василенка аудитором НАБУ від парламенту, а аудитором від президента став Павло Жебрівський.

Зазначимо, що Порошенко довше за інших не міг визначитися, ким заповнити свою квоту в аудитори бюро. Нагадаємо, згідно із законом про НАБУ, незалежний аудит діяльності бюро повинна щорічно проводити комісія, до складу якої входять представники від парламенту, уряду і президента.

Додамо, як писало РБК-Украина, останнім часом відзначається активізація НАБУ по ряду резонансних питань. Наприклад, минулого тижня стало відомо, що це відомство підготувало повідомлення про підозру у незаконному збагаченні першому заступнику голови СБУ Павлу Демчині, а також міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну. Крім того, на допит у НАБУ по справі так званих "плівок Онищенка" був викликаний близький соратник президента, нардеп від БПП Ігор Кононенко. Співрозмовники РБК-Україна в правлячій коаліції пов'язували таку активність, у першу чергу, з аудитом діяльності НАБУ. Як відомо, негативний звіт аудиторів може стати підстава для звільнення Ситника з посади директора Бюро.