ua en ru

Ситник назвав причину відсутності вироків стосовно топ-чиновників

Ситник назвав причину відсутності вироків стосовно топ-чиновників Фото: Артем Ситник (РБК-Україна, Віталій Носач)

Судова гілка влади не готова розглядати ці справи, заявив Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник назвав причину відсутності вироків стосовно топ-фігурантів. Про це Ситник розповів в інтерв'ю"Укринформу".

"Судова гілка влади, на жаль, просто не готова розглядати ці справи. Судді, які приймають рішення у наших процесах, постійно перебувають під величезним тиском. Коли вони приходили працювати в Солом'янський суд столиці, то в страшному сні не бачили, що їм доведеться працювати зі справами НАБУ. А зараз, під час деяких судових процесів, коли ставиться питання про арешт чиновника, приходить десь двадцять народних депутатів, три міністра і починають тиснути на суд. Суддя цього ні професійно, ні морально витримати не може", - розповів Ситник.

Також він розповів, що по кожній справі потрібно створити колегію у складі трьох суддів, додавши, що не завжди колегія може працювати кожен день.

Ситник повідомив, що в НАБУ є просування по справі стосовно голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Голова НАБУ вважає, що для швидкого результату у справах топ-чиновників необхідно створити антикорупційний суд.

"Це означає, що потрібен спеціалізований антикорупційний суд, в якому колегія суддів буде мати по чотири-шість справ і вони будуть слухатися не раз в місяць, а щодня. Тоді ми отримаємо набагато швидкий результат. А нинішні темпи розгляду справ не влаштовують ні НАБУ по САП, ні суспільство", - зауважив Ситник.

Нагадаємо, раніше Ситник заявляв, що антикорупційний суд у разі прийняття відповідного закону можна створити до кінця 2018 року.