ua en ru

Ситник: НАБ виступає проти обмеження можливості арешту корупційних активів

Ситник: НАБ виступає проти обмеження можливості арешту корупційних активів Фото: Артем Ситник

Це стосується і позбавлення повноважень директора НАБ накласти попередній арешт на майно або кошти на рахунках фізичних або юридичних осіб у фінансових установах

Національне антикорупційне бюро (НАБ) України негативно ставиться до можливості обмеження накладення арешту на майно, яке було об'єктом злочинних посягань. Про це заявив директор НАБ Артем Ситник, передає прес-служба відомства.

У тому числі, це стосується позбавлення повноважень директора НАБ накласти попередній арешт на майно або кошти на рахунках фізичних або юридичних осіб у фінансових установах.

"Нині чинна редакція статті 170 Кримінально-процесуального кодексу, яка регламентує підстави накладення арешту на майно і в яку пропонується внести зміни, і так суттєво обмежувала можливості правоохоронних органів щодо арешту майна корупційних активів та їх повернення. Це викликає справедливу критику з боку суспільства. Однак ті поправки, які пропонується зараз внести в проект закону, запропонованому пакетом безвізового режиму, ситуацію не змінюють, а в дечому навіть погіршують", - заявив Ситник.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВРУ) хоче створити Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.