ua en ru

Swiss Re оцінила збитки перестраховиків від повені в Таїланді в 8-11 млрд дол

Швейцарська перестрахувальна компанія Swiss Re оцінила збитки галузі від повені в Таїланді в 8-11 млрд дол Відповідна інформація міститься в оприлюдненому сьогодні прес-релізі Swiss Re. У повідомленні наголошується, що власні збитки компанії від стихійного лиха, ймовірно, досягнуть 600 млн дол Зважаючи збереження непростий обстановки в Таїланді, на даний момент досить складно точно підрахувати збитки, додали в Swiss Re.
Число жертв повеней у Таїланді, згідно з останніми даними, перевищила 600 осіб. У ряді провінцій на північ від столиці Бангкока рівень води поступово почав знижуватися, але залишається поки досить високим. У самому ж Бангкоку ситуація триває залишатися серйозною.
Дане повінь стала найбільшим в Таїланді за останні 50 років. Стихійне лихо викликали що почалися в липні 2011 р. проливні дощі.
Повінь у Таїланді сильно вдарило не тільки по перестрахувальним компаніям, але і по автомобільній галузі. Воно негативно вплинуло на виробників запчастин, що змусило багато підприємств, що займаються автомашинами, скоротити або тимчасово припинити їх виробництво. При цьому автовиробники вкрай нервово реагують на перебої з поставками запчастин саме в даний момент, коли компанії намагаються відновитися після сильного землетрусу в Японії 11 березня 2011 р. і працюють понаднормово.
Найбільший в світі автовиробник - японська Toyota - в листопаді 2011 р. змушений припиняла виробництво в Таїланді. У компанії відзначили, що через стихійного лиха компанія недовиробили 87 тис. автомобілів в цій країні і 40 тис. - в Японії.